onsdag 8 augusti 2012

Kardemummakaka

Här är ett recept på en kardemummakaka som är god. Jag köper hela kardemummakärnor och stöter själv, jag gillar när det blir lite större bitar man kan tugga på. Jag bröar formen med kokosflingor.


Ingredienser
100 g smör eller margarin
3 dl socker
1 ägg
1 msk grovt stött kardemumma
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mjölk
3 msk pärlsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt ägg och kardemumma.
3. Blanda vetemjöl med bakpulver och tillsätt blandningen växelvis med mjölken så att smeten blir väl blandad.
4. Smörj och bröa en rund 2-liters kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 6 port). Häll smeten i formen och strö över pärlsocker.
5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter. Gör stickprov, kakan ska vara genomgräddad.

Jag provade också kakan tillsammans med krusbärskompott och det blev gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar