tisdag 14 augusti 2012

Coleslaw

När mamma kommer hem till mig brukar hon beställa coleslaw. Hon har fått receptet men tycker inte att det blir samma sak när hon gör den. Så kan det ju vara, alla följer vi recept, men man sätter ju alltid sin prägel på den när man sätter den slutgiltiga kryddningen.

Coleslaw
Ingredienser
½ vitkålshuvud
1 rödlök
1 morot
Dressing:
1,5 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil, creme fraiche eller grekisk/turkisk youghurt
1 msk vinäger
1 tsk fransk senap
Salt och peppar

Gör så här:
1.       Riv eller skär 1/2 vitkålshuvud i tunna strimlor. Häll kokande vatten över kålen. Häll bort allt vatten och låt sedan kålen svalna.
2.       Riv en morot fint och blanda ner.
3.       Finhacka en gul eller röd lök och blanda i.
4.       Blanda dressing och häll på vitkålsblandningen och rör runt.

Passar till kött och fisk och på buffébordet. Coleslaw:en håller sig bra i kylskåpet ett par dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar