lördag 31 december 2011

Drinktilltugg - parmesanbollar

I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar. Det är skönt att kunna förbereda en dag innan också. De går också att frysa så de går att förbereda ännu tidigare.




Parmesanbollar

Ingredienser:
1 dl parmesan
100 g rumsvarmt smör
2 dl mjöl
salt

Gör så här:
  1. Riv parmesanen.
  2. Blanda smör och mjöl. Jag brukar använda matberedaren.
  3. Blanda samman med parmesanen och smaka av med salt (något kryddmått).
  4. Rulla små bollar och lägg på bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugnen i 200 grader i 10-12 min. Låt svalna på plåten.
Jag tycker att de blir bäst att göra riktigt små, men då räcker det med 6 minuter i ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar