Chèvresallad
2 personer
Ingredienser
ruccola
ca 3 cm chèvre
1 päron
valnötter
flytande honung
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader med grill. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag
- Skiva päronet i småbitar och hacka valnötterna grovt. Det brukar räcka med att klämma sönder dem med fingrarna lite.
- Ta en näve ruccola på varje tallrik, lägg på päronskivorna och strössla över valnötterna. Ringla över lite honung över hela salladen.
- Dela osten i två skivor och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över lite honung på osten. Sätt in i ugnen under grillgallret och ta ut dem när de börjat få färg. Det går fort, så passa dem hela tiden. Ta dem från plåten med en stekspade och lägg den överst på salladen.
Dryckesförslag: Saint Clair Sauvignon Blanc (nr 6382)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar