söndag 11 december 2011

Chèvresallad

Igår tog vi det extremt lugnt, vi gick bara en sväng till Stinsen på eftermiddagen. Vi har antingen varit i Linköping eller haft gäster fem helger i rad och jag känner att det har varit lite stressigt även om varje tillfälle naturligtvis varit jätterolig. I går blev det en chèvresallad bara för oss, en variant på Chèvre Chaud fast utan brödet. En flaska mousserat blev drycken till, det var det vi hade hemma, men längst ned finns ett annat förslag.Chèvresallad
2 personer

Ingredienser

ruccola
ca 3 cm chèvre
1 päron
valnötter
flytande honung

Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 225 grader med grill. Skölj salladen och låt den rinna av i ett durkslag
  2. Skiva päronet i småbitar och hacka valnötterna grovt. Det brukar räcka med att klämma sönder dem med fingrarna lite.
  3. Ta en näve ruccola på varje tallrik, lägg på päronskivorna och strössla över valnötterna. Ringla över lite honung över hela salladen.
  4. Dela osten i två skivor och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla över lite honung på osten. Sätt in i ugnen under grillgallret och ta ut dem när de börjat få färg. Det går fort, så passa dem hela tiden. Ta dem från plåten med en stekspade och lägg den överst på salladen.
Man kan ju ha bröd till så blir det en lite bastandare måltid, det går förstås att göra den lite mindre också så passar den som förrätt. Det finns ju mindre varianter av chèvre som man kan använda då. Det är i alla fall en enkel och jättegod rätt.

Dryckesförslag: Saint Clair Sauvignon Blanc (nr 6382)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar