Mjuk pepparkaka
Ingredienser
100 g smör
1,5 dl filmjölk eller yoghurt
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk nejlikor
2 tsk kanel
frysta lingon eller lingonsylt
Gör så här:
- Smörj och bröa en avlång bakform.
 - Om man använder frysta lingon, ta lite lingon och blanda med lite vetemjöl. Ta bort överflödigt mjöl.
 - Rör fett och socker poröst med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
 - Rör ner yoghurt eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bakpulver.
 - Blanda ner lingonen i smeten försiktigt.
 - Min mamma brukar skeda ner några matskedar av sin lingonsylt. Det är också jättegott. Det brukar lägga sig på botten av formen med det är bara gott med lingonranden.
 - Grädda i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
 
Ät gärna med lingongrädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar