tisdag 12 november 2013

Saftig sockerkaka

Helt enkelt en vanlig sockerkaka enligt traditionellt recept. Jag föredrar rivet citronskal framför vanilj som smaksättning.



Sockerkaka
Ingredienser
75 g smör
1 dl mjölk
2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker eller rivet skal av en halv citron
3 dl vetemjöl
1 1⁄2 tsk bakpulver

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter.
  2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker ljust och pösigt, gärna med elvisp.
  4.  Tillsätt vaniljsocker eller rivet citronskal, mjölet blandat med bakpulvret och mjölkblandningen. Vänd ihop till en jämn smet, häll den i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar