tisdag 8 maj 2012

Vårprimörer - grön sparris med hollandaissås

Kokt grön sparris men hemlagad hollandaisesås. Gott kvällsmål!

Hollandaisesås

ca 4-5 port

150 g smör
3 msk vatten
3 äggulor
citron
salt

Gör såhär:
  1. Smält smöret och låt det svalna lite så att det inte är hett.
  2. Blanda äggulor och vatten i en kastrull. Jag värmer detta under vispning på svag värme men många använder ju vattenbad. Vispa tills äggkrämen tjocknar.
  3. Sedan tar jag av kastrullen och börjar droppa ner det smälta smöret i äggkrämen och vispar så att fettet absorberas av såsen.
  4. Smaka av med citronsaft och lite salt.

Grön sparris med hollandaissås och seranoskinka.
Kan serveras som förrätt också, men då kanske jag skulle piffa till den lite med en pamaflarn och lite klippt gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar