fredag 11 maj 2012

Chokladmousse

En chokladmousse som kan användas i tårtor. Moussen med mörk choklad har en kraftig, mycket god chokladsmak. Med vit choklad blir den naturligtvis sötare. När man använder mörk choklad blir färgen något skum när man tar i färskosten, men i en tårta spelar det ingen roll. Men jag skulle nog inte använda denna som ren efterrättsmousse.

Chokladmousse
 Fyllningen räcker till 1 lager.

Ingredienser:
choklad (180 g vit, 150 g mjölk eller 100 g mörk)
100 g naturell färskost, eller färskost med vaniljsmak
2 dl grädde

Gör så här:
1.    Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull på spisen på svag värme. Var noga med att grädden inte börjar koka.
2.    Ta av kastrullen från plattan och rör i chokladblandningen tills chokladen smälter. Kallna i kylskåp ordentligt, gärna över natten.
3.    Vispa sen upp blandningen tillsammans med färskosten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar