Hallonmousse
Receptet räcker till ca 1 lager fyllning.
Ingredienser:
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Gör så här:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter.
- Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
- Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret.
- Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten.
- Vispa grädden fluffig, men inte för hård.
- Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset (man får värma hallonsaften lite), låt svalna en stund och blanda ner i hallonfärskostgrädden och blanda till sist ner i den vispade grädden.
- Låt stelna en stund i kylskåp (ca 1 timme) innan man fyller tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar