onsdag 16 maj 2012

Hallonmousse

Hallonmoussen är god, varken söt eller syrlig. Tillsammans med chokladbottnar tycker jag att den är för neutral, så den passar nog bättre med ljusa bottnar. Låt den inte stå för länge i kylskåpet innan man använder den som tårtfyllning. Då blir den för hård, så den ska göras samma dag som tårtan ska fyllas. Om man ska ha den i en efterrätt så tycker jag att man inte så ha så mycket gelatin i, men om man har den i en tårta måste den vara "skärbar".

Hallonmousse

Receptet räcker till ca 1 lager fyllning.

Ingredienser:
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Gör så här:
  1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter.
  2. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
  3. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret.
  4. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten.
  5. Vispa grädden fluffig, men inte för hård.
  6. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset (man får värma hallonsaften lite), låt svalna en stund och blanda ner i hallonfärskostgrädden och blanda till sist ner i den vispade grädden.
  7. Låt stelna en stund i kylskåp (ca 1 timme) innan man fyller tårtan.




Kommentar 2013-07-11: Använder inte detta recept längre utan ett annat som finns i detta inlägg
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar