Hallonmousse
Receptet räcker till ca 1 lager fyllning.
Ingredienser:
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
Gör så här:
- Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter.
 - Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
 - Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret.
 - Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten.
 - Vispa grädden fluffig, men inte för hård.
 - Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset (man får värma hallonsaften lite), låt svalna en stund och blanda ner i hallonfärskostgrädden och blanda till sist ner i den vispade grädden.
 - Låt stelna en stund i kylskåp (ca 1 timme) innan man fyller tårtan.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar