onsdag 23 maj 2012

Smörkräm

Här är ett grundrecept på smörkräm som man kan använda till spackling av tårtor och som frosting till cupcakes. Man kan smaksätta ned med t.ex. citron, kakao, likör eller en smakessens. Personligen tycker jag att den blir alldeles för söt, så jag tar i mindre florsocker, men sockret behövs när man ska spritsa cupcakes. Smörkrämen används för att spackla tårtan med innan man lägger på suger paste eller marsipan för att förhindra att den svettas, vilket den gör om den kommer i kontakt med grädde. Man kan täcka tårtan ganska tunt eller ha ett tjockare lager om man vill ha mer smörkrämssmak. När man spacklat tårtan med smörkräm en första gång kan man ställa in den i kylskåp en stund och sedan ta ut den igen och finslipa spacklingen så får den en finare yta.

Smörkräm

Ingredienser
115g smör
4-4,5dl florsocker
2 tsk kokande vatten
Några droppar karamellfärg eller pastafärg, och/eller smaksättning

Gör så här:
1.      Vispa smöret fluffigt i minst 10 min (blir krämigare smörkräm som smakar mindre smör då). Jag kör i matberedaren.
2.      Tillsätt sedan florsockret lite i taget.
3.      Avsluta med att hälla i vatten, ev smaksättning och färg under omrörning. Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar