lördag 26 maj 2012

Rabarberkompott

Rabarbern växer för fullt och för ett par veckor sedan gjorde jag rabarberkompott som vi åt med lite grädde men det är ju också väldigt gott med mjölk.


Rabarberkompott

Ingredienser:
1 kg späd rabarber
1 vaniljstång
8 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

Gör så här:
  1. Skrapa ur vaniljstången och lägg skrap och stång tillsammans med socker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och skär under tiden rabarbern i bitar
  3. Lägg i rabarbern och koka tills den mjuknar (det går fort)
  4. Ta bort kastrullen från spisen och rör ut potatismjölet i lite vatten och rör ner i krämen.
  5. Låt krämen få ett snabbt uppkok under omrörning.
  6. Häll upp krämen i en skål och sockra ytan så att den inte skinnar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar