Ingredienser
4 port
3/4 msk vitpeppar
1 msk rosépeppar
1 msk grönpeppar
1 msk svartpeppar
4 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
4 msk vetemjöl
5 dl vatten
2 kalvbuljongtärningar
2 kalvbuljongtärningar
2 dl grädde
2 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1,5 msk soja
1 tsk råsocker
1 tsk salt
Gör så här:
- Mortla eller krossa pepparkornen fint.
- Hacka schalottenlöken fint och fräs i smöret någon minut under omrörning.
- Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
- Häll på vatten samt fond och grädden, rött vin, soja samt dijonsenap. Låt puttra en bra stund.
- Sedan silar jag av såsen så att den blir slät utan lök och pepparkorn, men det behöver man inte göra.
- Toppred med vetemjöl och låt puttra en god stund så att det inte blir någon mjölsmak.
- Smaka av pepparsåsen med socker och något kryddmått salt.
Pepparsås, här till grillad kyckling och caesarsallad |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar