måndag 28 maj 2012

God fyrpepparsås till grillat

Här är receptet på en jättegod fyrpepparsås, som är gjord på rosépeppar, vitpeppar, svartpeppar och grönpeppar. Jag har provat lite olika varianter och den här är jättegod, jag tror att det är rödvinet som gör det. Gott till grillat.

Ingredienser
4 port
3/4 msk vitpeppar
1 msk rosépeppar
1 msk grönpeppar
1 msk svartpeppar
4 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
4 msk vetemjöl
5 dl vatten
2 kalvbuljongtärningar
2 dl grädde
2 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1,5 msk soja
1 tsk råsocker
1 tsk salt

Gör så här:
  1. Mortla eller krossa pepparkornen fint.
  2. Hacka schalottenlöken fint och fräs i smöret någon minut under omrörning.
  3. Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
  4. Häll på vatten samt fond och grädden, rött vin, soja samt dijonsenap. Låt puttra en bra stund.
  5. Sedan silar jag av såsen så att den blir slät utan lök och pepparkorn, men det behöver man inte göra.
  6. Toppred med vetemjöl och låt puttra en god stund så att det inte blir någon mjölsmak.
  7. Smaka av pepparsåsen med socker och något kryddmått salt.

Pepparsås, här till grillad kyckling och caesarsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skicka en kommentar