Jag har gjort om det klassiska receptet lite och haft i lite mer majonnäs och eftersom jag skulle servera den som en bakelse så pressade jag ner ungefär en 1/2 msk citron direkt i röran och saltade och pepprade med svartpeppar.
Grindaröra
4 portioner
Ingredienser:
100 gram varmrökt lax
60 gram äpple
2 msk majonnäs
hackad dill
peppar
citron
flingsalt
Gör så här:
- Finhacka laxen.
- Skala äpplena och finhacka.
- Blanda lax, äpple och majonnäs i en bunke. Tillsätt dill, peppar och lite salt, smaka av.
Den här gången använde jag röran på ett annat sätt och för 8 personer behöver man:
2 satser grindaröra
kavring
formfranska
creme fraich
räkor, dill och citron för dekoration
äppelchips
16 gröna sparrisar
1 multiring (7 cm i diameter)
1 stomper
Gör så här:
- Stämpla ut 8 brödbitar av kavring och åtta brödbitar av franskbrödet med hjälp av multiringen.
- Ta multiringen och stoppa i en kavringsskiva (de utan creme fraich). Lägg på en klick röra och sedan en skiva franskbröd och tryck till med stompern och lyft sedan bort multiringen.
- Bred på creme fraich och dekorera med räkor och dill.
- Skiva upp citronen i klyftor och servera bredvid.
- Finhacka lite rödlök och strössla över (gräslök är också fint att finklippa över).
- Stek sparrisen i en grillstekpanna och servera bredvid.
- Luta ett äppelchips mot skapelsen. Här finns recept på äppelchips.
Grindabakelse, dock utan äppechips som jag lade på lite senare. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar