lördag 21 juli 2012

Enkel krusbärskaka

Jag fortsätter på krusbärstemat med en krusbärskaka, det är ju såna tider nu.



Enkel krusbärskaka

Ca 300 g krusbär
2 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
50 g flytande margarin eller hyvlat smör
1 dl pärlsocker

Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda i mjölet. Häll i smord och bröad form.
  3. Tryck ned krusbären. Ringla över flytande margarin eller hyvla över kallt smör.
  4. Strö på pärlsocker.
  5. Grädda i 175 grader 30-45 min nederst i ugnen. Den längre gräddtiden till en mindre form, då kakan också blir högre.



1 kommentar:

  1. Himmel vad gott! Och så enkelt! Jag kokar gröt på krusbär. Riktigt gott med syrlig yoghurt till frukost! http://www.matgladabarnsblogg.se/2012/08/krusbarsgrot-till-frukost.html

    Vänligen Sara

    SvaraRadera