torsdag 9 augusti 2012

En annan hemlagad vaniljsås

Hemlagad vaniljsås
6 portioner

Ingredienser:
1 vaniljstång (kan ersättas med 2 tsk vaniljpulver)
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl strösocker

Gör så här
  1. Skär upp vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna ner i en kastrull, lägg i stången. Häll på mjölk och grädde, koka upp, dra åt sidan. Låt stå 5 minuter.
  2. Vispa under tiden äggulor och socker poröst. Slå gräddmjölken över äggsmeten under kraftig vispning. Häll tillbaka såsen i kastrullen och hetta upp den till strax under kokpunkten så att den tjocknar, rör om hela tiden med en slev. Gör rosprovet, när såsen ligger kvar på slevens baksida och det bildas en ros när du blåser då är såsen klar.
Låt såsen svalna och stå i kylen cirka 1 timme före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar