Färskpotatissallad
8 portioner
Ingredienser
ca 1 kg färskpotatis
2 rödlök
flingsalt
svartpeppar
sockerärtor
1 knippe rädisor
150 g fetaost
körsbärstomater
lite plocksallad
2 pkt bacon
1 dl finklippt gräslök
Dressing
1,5 dl olivolja
4 msk vitvinsvinäger
2 msk fransk senap
Gör så här:
- Koka potatisen och låt den kallna och knaperstek bacon och låt kallna. Jag steker i hela skivor och delar i småbitar när de är kalla.
- Skiva den kalla potatisen och lägg i en stor skål, så stor att det är lätta röra runt
- Hacka rödlöken fint och lägg i skålen
- Blanda ingredienserna till dressingen och häll öven i skålen. Salta, peppra och blanda.
- Skiva sockerärterna, dela rädisorna, körbärstomaterna och lägg i skålen och blanda.
- Dela fetaosten i kuber. Klipp gräslöken fint. Hit kan man förbereda.
- Precis innan servering lägger man i fetaost, gräslök, sallad och bacon. Blanda, smaka av och salta och peppra ev. mer.
- Lägg upp i en snyggare skål eller fat.
Igår hade vi den till inkokt lax. Riktig sommarmat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar