onsdag 30 november 2011

Mandelskorpor med saffran


Igår bakade jag Mandelskorpor med saffran. Jag började faktiskt redan dagen innan med att smälta smöret och sedan hällde jag i saffran och lät den dra i smöret över natten, det ska bli mer smak av den på det sättet har jag hört.

Mandelskorpor med saffran

Ingredienser:

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran (gör gärna detta en dag innan), häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

De fick stå i ugnen över natten. Jag nallade en i morse. Supergoda!

1 kommentar:

  1. Herregud människa hur hinner du allt!! :-) Bakade dom förra året, super goda! Jag blev jätte förvånad att Peter stod utanför min dörr i morse!! Kram

    SvaraRadera