tisdag 25 oktober 2011

Konjakssås

Vi har en del konjak i huset just nu och Peter uppmanar mig att göra av med en del, så nu har jag provat en konjakssås (snart kommer en chokladfontant med konjak också). Gott till en köttbit.


Receptet:

Ingredienser

2 charlottenlökar (eller 1/2 gul lök)
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
3-4 msk konjak
2,5 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1-2 tsk soja
salt

Gör så här:
  1. Hacka löken och fräs den i smör med svartpepparen.
  2. Häll på vatten, fond och 2/3 av konjaken. Låt puttra i minst 5 minuter.
  3. Sila av löken. Blanda mjöl och vispgrädde och häll över i kastrullen och låt koka i ytterligare 5 min.
  4. Smaka av med soja och resten av konjaken och salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar