Receptet:
(ca 12 stora portioner)
(ca 12 stora portioner)
Ingredienser:
250 g 70% choklad av god kvalitet
8 ägg
250 g florsocker225 g smält smör
100 g mjöl
3-4 msk konjakkakao till formarna
vispgrädde
hallon
Gör så här:
- Smält chokladen (i vattenbad eller micron). Vispa ägg och socker poröst.
- Rör ner det smälta smöret i chokladen och vänd sedan ner blandningen i äggblandningen.
- Rör i mjölet och konjaken (eller valfri annan likör).
- Låt stå i kylen minst 2 timmar.
- Smörj 12-16 (beroende den storlek man har på formarna) ungsfasta formar mycket väl.
- Skeda upp smeten i formarna och grädda i 200 grader i ca 6-8 minuter, det ska bara bli en yta på fondanten och centrum ska vara lös. Sedan låter jag dem stå två minuter innan jag stjälper upp dem. Tänk på att de även fortsätter att bakas när de kommer ut.
- Skär runt i formen med en tunn kniv. Stjälp upp på fat. Lägg upp några hallon och lite vispad grädde eller glass. Pudra över med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar