Det var så fint väder idag så vi kunde sitta i uterummet. |
Receptet:
100 gram pancetta eller bacon
2 dl riven parmesan (jag river lite extra att ha på efteråt)
2 ägg
ca 400 gram spagetti eller annan pasta
salt
nymalen svartpeppar
- Strimla pancettan (eller baconet) och stek det.
- Riv parmesanosten fint.
- Koka pastan enligt förpackningen, den ska vara al dente (den blir färdig efter att man hällt av vattnet).
- Vispa under tiden ägggen och blanda i parmesanen.
- Häll av pastavattnen mem häll inte av allt vatten, då blir pastan torr. (Jag brukar ta lite vatten i ett halvlitersmått innan jag häller av det, om jag kan använda att spada med om det skulle behövas.)
- Häll på parmesan- och äggblandningen över pastan och rör om. Rör även ner pancettan i spagettin.
- Om pastan verkar torr så slå över lite av kokvattnet (om man vill ha grädde i kan man häll i den nu)
- Veva några varv med pepparkvarnen (på italienska heter rätten "kolarhustruns spagetti" så svartpeppar är en viktig ingrediens).
- Lägg upp i förvärmda tallrikar och strö gärna över lite extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar