söndag 16 oktober 2011

Bröllopspresent i oktober

Vi fick när vi gifte oss i bröllopspresent att gå och fika i oktober. Så igår var vi inne i Stockholm för en heldag. Vi tog pendeln in och gick av i Karlberg. Vi gick upp på Rörstrandsgatan (som jag tycker är den trevligaste restauranggatan i Stockholm). Där liggger antikaffärerna på rad och vi var inne i några stycken.


Sedan gick vi vidare och började leta efter ett café som Peter trodde låg längre upp på Odengatan. Men det var nog ett tag sedan han var där, för det var nedlagt. Så vi travade på upp mot Birger Jarlsgatan för att försöka med Café Saturnus. Där var det kö så vi gick vidare in mot stan och landade till slut på Wienerkonditoriet på Biblioteksgatan.

Min (men Peter fick smaka)

Peters blåbärsmoussebakelse




Där njöt vi av var sin bakelse och te och latte. Det var så fint väder så vi kunde sitta ute. Tack mamma och pappa för fikat!

Sedan gick vi in en kort sväng på Hallwylska palatset, de har en utställning om mode, men vi var så sena att vi får ta det en annan gång. Vi strosade vidare och jag handlade lite kläder. Till slut var vi tillbaka på Rörstrandsgatan igen och vi slank in på Rött. Vi delade på en Caprese. Det visade sig att de hade en inbakat variant, Jättegott!


Därefter tog vi var sin löjromstallrik och vi kom på att vi har ätit den då och då under fem år när vi gått på Rött. Rött ligger så lägligt nära pendeln när man ska hem så det är där vi ofta hamnar efter en dag på stan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar