Receptet:
Ingredienser
4 port, ca 8-10 köttfärsbiffar
500 g blandfärs
5 msk ströbröd (eller 2 mosade kokta potatisar eller 1 dl havregryn)
En halv finhackad gul lök
1,5 dl mjölk (ersätt gärna en del av mjölken med grädde)
1 ägg
1 tsk salt och något krm vitpeppar
Gör så här:
- Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.
- Blanda mjölk (jag byter gärna ut en del av mjölken mot grädde) och ströbröd i en skål och låt svälla i ca 10 min.
- Skala och hacka gul lök fint och svetta den i en stekpanna.
- Blanda köttfärs, hackad lök, ägg, salt och vitpeppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket, då blir färsen trådig.
- Sätt på en stekpanna och stekt ett litet smakprov. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
- Forma smeten till bullar med händerna (skölj i vatten) som du sedan plattar till och lägger på en skärbräda sköljd i vatten.
- Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite rappsolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Jag brukar eftersteka i ytterligare i stekpanna på lite svagare värme där de får gå klart.
- Köttfärsbiffarna är klara att servera.
Gör en brunsås, koka potatis och t.ex. broccoli till. Lingonsylt (särskilt mormors) är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar