onsdag 9 november 2011

Köttfärsbiffar

Här Erik kommer receptet på köttfärsbiffar. Lycka till!


Receptet:

Ingredienser
4 port, ca 8-10 köttfärsbiffar

500 g blandfärs
5 msk ströbröd (eller 2 mosade kokta potatisar eller 1 dl havregryn)
En halv finhackad gul lök
1,5 dl mjölk (ersätt gärna en del av mjölken med grädde)
1 ägg
1 tsk salt och något krm vitpeppar

Gör så här:

  1. Förbered tillbehör som potatis och grönsaker om du vill ha det till.
  2. Blanda mjölk (jag byter gärna ut en del av mjölken mot grädde) och ströbröd i en skål och låt svälla i ca 10 min.
  3. Skala och hacka gul lök fint och svetta den i en stekpanna.
  4. Blanda köttfärs, hackad lök, ägg, salt och vitpeppar med ströbrödet i skålen till en jämn smet. Blanda inte för mycket, då blir färsen trådig.
  5. Sätt på en stekpanna och stekt ett litet smakprov. Smaka av om det behövs mer salt och peppar.
  6. Forma smeten till bullar med händerna (skölj i vatten) som du sedan plattar till och lägger på en skärbräda sköljd i vatten.
  7. Bryn köttfärsbiffarna på varje sida i en stekpanna, 3-4 minuter på varje sida. Du kan steka i lite rappsolja och/eller smör. Bryn 3-4 stycken i taget. Jag brukar eftersteka i ytterligare i stekpanna på lite svagare värme där de får gå klart.
  8. Köttfärsbiffarna är klara att servera.
Gör en brunsås, koka potatis och t.ex. broccoli till. Lingonsylt (särskilt mormors) är gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar