Receptet
Ingredienser
2 ägg
1,5 dl socker
125 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl standardmjölk
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk 3%
4 dl mjöl
1-2 äpplen
kanel efter smak
socker efter smak beroende på hur syrliga äpplena är
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut formarna i en muffinsform. Skala äpplena och skär dem i småbitar. Lägg dem i en skål och pudra dem med socker och kanel och ställ skålen åt sidan. Jag sockrade ingenting denna gången, jag tycker att det är gott med lite syrliga och de känns goda när man äter dem á naturell.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda i det smälta smöret och därefter resten av ingredienserna. Häll smeten i formarna och lägg i äppelbitarna.
Grädda normalstora i knappt 15 minuter och minimuffins i dryft 10 minuter, tills de fått färg och är torra inuti när man provar med en sticka.
Jag fyller formarna till bredden så pöser muffinsarna upp och blir toppiga. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar