söndag 16 juni 2013

Varmrökt lax med två såser

Det här receptet på två såser till varmrökt lax är hämtat från Allt om mat. Jag hade det senast på Viktorias studentbuffé.


 
Varm­rökt lax med två kalla såser

4 portioner

 Ingredienser

1 kilo hel varmrökt fisk, lax, sik, öring, makrill eller böckling

Sommarsås:
3 dl  gräddfil
0,5 dl majonnäs
1,5 msk skånsk senap
1 st liten finhackad rödlök
0,5 tsk  italiensk salladskrydda
1 dl  hackad gräslök
0,5 dl  hackad dill
salt
nymald vitpeppar

Nektarinmimosa:
1 dl  kesella
1,5 dl  turkisk yoghurt
1 msk  dijonsenap
2 msk  hackad gräslök
2 st  nektariner
salt
nymald peppar

Gör så här:

Sommarsås:

Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.


Nektarinmimosa:
  1. Rör ihop kesella, yoghurt, senap och gräslök.
  2. Skär nektarinerna i små tärningar.
  3. Vänd ner frukttärningarna i yoghurtsåsen. Smaka av med salt och peppar.  
            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar