Pastasallad med färsk spenat, valnötter, äpple och gorgonzola.
Portioner: 4
Ingredienser
400 g farfalle
150 g valnötter 100 g bladspenat
100 g babyspenat
1 st grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
150 g gorgonzola riven i bitar
2 krm salt
1 dl flytande honung
1 msk balsamvinäger alt balsamvinägercrème
Garnityr
50 g gorgonzola
20 g valnötter
1 msk flytande honung
1 tsk balsamvinäger
Du kan välja en av spenatsorterna om du vill och i så fall öka mängden av
den till 200 g.
Gör så här:
- Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett.
- Smula sönder nötterna något och salta.
- Skölj spenaten och riv de största bitarna.
- Skiva äpplet tunt.
- Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
- Blanda pasta, spenat, valnötter, gorgonzola och äpple i en stor skål.
- Häll på honung.
- Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar