söndag 16 juni 2013

Pastasallad med färsk spenat, valnötter, äpple och gorgonzola.

Den här pastasalladen har jag haft på bufféer, både Erik och Viktorias studentbuffé.


 

Pastasallad med färsk spenat, valnötter, äpple och gorgonzola.

 Portioner:   4

 Ingredienser 

400 g  farfalle
150 g  valnötter
100 g  bladspenat
100 g  babyspenat
1 st  grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
150 g  gorgonzola riven i bitar
2 krm  salt
1 dl  flytande honung
1 msk  balsamvinäger alt balsamvinägercrème

Garnityr
50 g  gorgonzola
20 g  valnötter
1 msk  flytande honung
1 tsk  balsamvinäger

Du kan välja en av spenatsorterna om du vill och i så fall öka mängden av den till 200 g.

Gör så här:
  1. Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett. 
  2. Smula sönder nötterna något och salta. 
  3. Skölj spenaten och riv de största bitarna. 
  4. Skiva äpplet tunt. 
  5. Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra. 
  6. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. 
  7. Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen. 
  8. Blanda pasta, spenat, valnötter, gorgonzola och äpple i en stor skål. 
  9. Häll på honung. 
  10. Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar