Pastasallad med färsk spenat, valnötter, äpple och gorgonzola.
 Portioner:   4 
 Ingredienser  
400 g  farfalle 
150 g  valnötter 100 g bladspenat
100 g babyspenat
1 st grönt äpple, delat på hälften, urkärnat
150 g gorgonzola riven i bitar
2 krm salt
1 dl flytande honung
1 msk balsamvinäger alt balsamvinägercrème
Garnityr
50 g gorgonzola
20 g valnötter
1 msk flytande honung
1 tsk balsamvinäger
Du kan välja en av spenatsorterna om du vill och i så fall öka mängden av
den till 200 g.
Gör så här:
- Rosta valnötterna på medelvärme i en stekpanna utan stekfett.
 - Smula sönder nötterna något och salta.
 - Skölj spenaten och riv de största bitarna.
 - Skiva äpplet tunt.
 - Häll på balsamvinäger över äpplet och låt dra.
 - Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
 - Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.
 - Blanda pasta, spenat, valnötter, gorgonzola och äpple i en stor skål.
 - Häll på honung.
 - Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.  
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar