Studenttårta |
Jag gjorde bottnarna efter tre-lika-receptet med smaksättning av lite vaniljpulver. Jag ville ha dem ganska låga så jag gjorde dem lite mindre än vanligt (160 graders ugnsvärme):
16 cm formen - 2 ägg
20 cm formen - 3 ägg
24 cm formen - 5 ägg
Fyllningen blev ett lager passionsmousse och ett lager skivade jordgubbar och limemousse över det i samma lager. Jordgubbar kände jag är ett måste i studenttider. Jag täckte med marsipan och gjorde dekorationer och studentmössa i flowerpaste.
Viktoria skär upp tårtan |
Marängsmörkräm
För att spackla 3 normalstora (ca 24 cm i diameter) tårtor behövs:
Ingredienser
4 äggvitor (ca 150 g)
3 dl strösocker
Saft av 1 citron
350 - 400 g mjukt smör
Gör så här:
- Blanda äggvitor, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke.
- Vispa marängen kraftigt över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
- Tag av marängen från värmen och vispa med hög hastighet tills den svalnat. Detta skede tar åtminstone 10 minuter. Tillsätt smöret i omgångar under långsam omrörning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar