måndag 3 juni 2013

Viktoria på abturientbal 1 juni 2013


I helgen var min dotter Viktorias abturientbal. I Linköping har man ett speciellt program under balen på ca en timme, de har tränat i många månader. I år blev det tre baler och på Vickans bal dansade 200 par. En riktig upplevelse att se. Vi började tidigt på morgonen med håruppsättningen. Hon fixade sminket själv.Sedan bar det iväg till Cloetta Center för  den officiella fotografering nere vid Stångån.

Här står de i fotograferingskön

Efter det tog jag också bilder vid ån.Viktoria med sin duktiga danspartner

Hon fick en jättefin blomma som matchade klänningen av sin kavaljerViktorias kusin Sara dansade också på samma bal
Lite senare var det genrep och under tiden stod vi i kö för att komma in. Det var fullsatt på den nedre läktaren. Sedan började inmarschen och de ställde upp sig och sedan började dansen.

Viktoria står ungefär i mitten


Det var jättefint när de delade in sig i ringar efter färgen på klänningarna


Efter dansen tog familjerna emotSedan åker de bil till Trädgårdsföreningen. De har ordnat med en cab, men som ni ser på bilderna blev det regn på eftermiddagen, så det blev att åka med taket på.
Vickans kavaljers mamma hade fixat med mousserat och tilltugg, bl.a. jordgubbar

Jag och Vickan

Rännstensgång på väg till Stora Torget. Dvs. man går med en fot på trottoaren och en fot på gatan, en hundraårig tradition på abturientbalen.Sedan blev det dans på gatan och sedan vidare till Konsert & Kongress där middagen väntade.Jag ska försöka ladda upp ett filmklipp lite senare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar