fredag 2 augusti 2013

Hallongrottor

Mannen fick något drömskt i blicken när jag sa att jag tänkte baka hallongrottor. Här är ett klassiskt recept. Ska ju egentligen göras i pappersformar, men det får bli till nästa gång, får väl uppdatera bilderna då :-).



Hallongrottor

 
Ingredienser
 
Ca 30-35 st
 
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smör

Fyllning
1 dl fast hallonsylt
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i små muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar