måndag 12 augusti 2013

Citronkladdkaka

Det här är en jättegod och saftig citronkaka och man gör på samma sätt som när man gör kladdkaka, dvs. enkelt och snabbt. Just detta recept är från Monica Ahlberg, men det finns många varianter på den (jag har minskat lite på sockret). Jag har ingen 22 cm bakform, så jag bakade i en 24 cm, med den kortare tiden i ugnen. Jag funderar redan på att göra en annan variant av den.



Citronkaka

Ingredienser

175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 citron, skal och saft
2 dl vetemjöl

Gör så här:
  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda ner socker, ägg, citronskal och citronsaft. Rör till sist ner mjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm.
  4. Grädda kakan på 180° i ca 30-35 minuter.

Pudra gärna över lite florsocker. Skär upp och servera med lättvispad grädde.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar