onsdag 7 augusti 2013

Nötchokladrutor

Det här är en av mina favoritkakor ända sedan barndomen. Choklad och nötter är alltid så gott ihop. Kanterna som blir över kan man knapra på själv. Här är det klassiska receptet.



Nötchokladrutor
Ingredienser:

1 1/3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl nötkärnor eller sötmandel (1 1/2 dl motsvarar 100 g)
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret. Rör ihop smör och socker.
  3. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Rör i mjölblandningen.
  4. Bre ut smeten på ett smort bakplåtspapper och lägg det i en långpanna, 25 x 35 cm (för 30 st). Strö över grovt skurna nötkärnor.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  6. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar