Min höstgryta
Ingredienser:
1 kg högrev i grytbitar
2 gula lökar
2 stora morötter
5 dl vatten
1 dl rödvin
2 dl grädde
500 g krossade tomater
2 lagerblad
3 st kalvbuljongtärningar
1 tsk timjan
300 g champinjoner
1,5 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Hacka löken och lägg i en gryta.
- Bryn köttet och lägg varefter över i grytan.
- Häll på vatten, vin, grädde och krossade tomater
- Lägg i timjan, lagerblad, senap och buljongtärningar
- Koka upp och låt puttra.
- Efter en halvtimme: skala och dela morötterna i stora bitar och lägg i grytan.
- Fortsätt koka i ca en halvtimme till. Kolla att köttet är mört.
- Dela champinjonerna i bitar och bryn och lägg i grytan
- Koka ytterligare 20 minuter och smaka av med salt och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar