tisdag 27 mars 2012

Sandwiches

Sandwiches är ju ett måste till After Noon Tea som vi hade i lördags.

Den här gurksandwichen gjorde att jag också kunde inviga min senaste köksleksak; en mandolin.



Mandolinen gör tunna fina skivor

Gurksandwich

8 st  formfranska, skivor 
100 g  philadelphiaost 
0,5 st  gurka 
salt

Gör så här:
  1. Bred Philadelphiaost på brödskivorna. Täck fyra av skivorna med ett lager finskuren gurka.
  2. Salta och lägg resterande brödskivor över.
  3. Skär bort kanterna och dela i trekanter eller på längden.



Laxsandwich



8 st  kavring eller formbröd i skivor 
100 g  philadelphiaost
1 dl creme fraich
70 g rökt lax
salt, svarpeppar och citronpeppar

Gör så här:
  1. Blanda  creme fraichen med philadelphiaosten.
  2. Hacka laxen och blanda ner i röran.
  3. Smaka av med kryddorna.
  4. Bred rikligt av röran på brödskivorna och lägg resterande brödskivor över.
  5. Skär bort kanterna och dela i trekanter eller på längden.
Nästa gång tror jag att jag ska smaka av med 1/2 dl hackad rödlök i också, men de är riktigt goda som det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar