måndag 26 mars 2012

Scones

Scones var ju en av de första sakerna man lärde sig att baka. Blir inte lika ofta nuförtiden, men de är goda när de är precis nybakade och fortfarande varma. Ät dem med smör, ost och Lemon curd.

Klassiska scones
4 personer

Ingredienser

3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här:
  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
  2. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
  3. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. 


  1. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar