tisdag 30 april 2013

Minisemester till Sala och Tällberg

I helgen var vi på en minisemester upp till Tällberg. Vi firade bl.a. sju år sedan vi träffades. På fredagen stannade vi i Sala som ett etappmål upp till Tällberg. Vi sov på Tinget, ett hotell som sedan 2008 övertagit tingsrättens lokaler.Mycket fräsch och prisvärt rum.
Peter hade tagit med sig ett fång rosor.

Vi gick ut och åt på kvällen på restaurang Stora Torget. Vi tog en grillmix som var välkryddad och bra tillagad. Efterrätten var väl ingen succé direkt men vi hade morgondagen att se fram emot.

Dagen efter styrde vi vår kosa mot Tällberg (efter en shoppingrunda i Sala eftersom Peter hade missat att ta med sin resegarderob...).


Vi hamnade på Tällbergsgården och fick ett rum med egen ingång i ett litet rött hus. Inredning i 1700-talsstil, det såg nyrenoverat ut. Hotellet har varit igång sedan i början på 1900-talet. Tällberg är den ort som har flest hotellbäddar per invånare i landet. Det trodde man inte. Otroligt fin miljö i hela Tällberg och strålande solsken hela dagen.Här på vår trapp satt vi och solade en stund på eftermiddagen.

 Dags för After Noon Tea.

Jag började med scones och snittar.Sedan gick vi en promenad. Vår sida badade i sol men över Siljan tornade häftiga molnformationer upp sig. Isen ligger fortfarande på sjön. Efter lite mousserat på rummet var det sedan dags för en fyrarättersmiddag i hotellets restaurant med tillhörande dryck.


Jag valde jordärtskockssoppa till förrätt. Jättegott. Ska börja odla skockor!


Peter valde rökt reninnanlår.


Efter det åt Peter queneller på gädda och


och jag valde lågtempererad högrev på dikalv.


Sedan bjöds det på tre ostar från ett lokalt mejeri. Började bli väldigt mätt nu...


Crème brûlée och vaniljkokt päron med pensé.


Äppelkompott med Granny Smithsorbet.


Godnatt!


God frukostbuffé!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar