Fläskytterfilé
Ingredienser:
Fläskytterfilé
rapsolja
salt
vitpeppar
timjan
Gör så här:
- Lägg fram filén ett par timmar så att den blir rumstempererad. Klappa den torr med hushållspapper och olja sedan in den med lite rapsolja.
- Sätt ugnen på 125 grader
- Krydda med salt och vitpeppar och timjan.
- Bryn den i stekpanna och ös med lite smör så den får en fin stekyta.
- Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader (som sedan kommer att höjas till ca 68 grader). Lägg på ugnfolie och låt den vila i en kvart. Filén tar ungefär 50 minuter i ugnen.
Ingredienser:
6-7 charlottenlökar
Olivolja
1 paket krossade tomater
1 dl vatten
1-2 vitlöksklyfta
1-2 tsk råsocker
salt
svartpeppar
timjan
chilipulver
Gör så här:
- Skala charlottenlökarna.
- Fräs den hela löken i lite olivolja
- Häll på de krosade tomaterna och vattnet
- Pressa i vitlök, smaka av tills du tycker att det räcker
- Låt puttra under lock tills löken mjuknar (ca 20 min)
- Smaka under kokningen av med råsocker, salt och rätt mycket svartpeppar, timjan och lite chilipulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar