måndag 22 april 2013

Fläskytterfilé med kryddig tomatsås

I kväll helstekte jag en fläskytterfilé och kokade en kryddig tomatsås till. Serverades med kokt färsk broccoli. Jättegott!


Fläskytterfilé

Ingredienser:
Fläskytterfilé
rapsolja
salt
vitpeppar
timjan

Gör så här:
  1. Lägg fram filén ett par timmar så att den blir rumstempererad. Klappa den torr med hushållspapper och olja sedan in den med lite rapsolja.
  2. Sätt ugnen på 125 grader
  3. Krydda med salt och vitpeppar och timjan.
  4. Bryn den i stekpanna och ös med lite smör så den får en fin stekyta.
  5. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader (som sedan kommer att höjas till ca 68 grader). Lägg på ugnfolie och låt den vila i en kvart. Filén tar ungefär 50 minuter i ugnen.
Kryddig tomatsås
Ingredienser:

6-7 charlottenlökar
Olivolja
1 paket krossade tomater
1 dl vatten
1-2 vitlöksklyfta
1-2 tsk råsocker
salt
svartpeppar
timjan
chilipulver

Gör så här:
  1. Skala charlottenlökarna.
  2. Fräs den hela löken i lite olivolja
  3. Häll på de krosade tomaterna och vattnet
  4. Pressa i vitlök, smaka av tills du tycker att det räcker
  5. Låt puttra under lock tills löken mjuknar (ca 20 min)
  6. Smaka under kokningen av med råsocker, salt och rätt mycket svartpeppar, timjan och lite chilipulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar