tisdag 26 februari 2013

Osthjärtan

På begäran kommer receptet på ost- och basilikahjärtan som vi hade som tilltugg på bröllopet. Jag tror att receptet kommer från Allt om Mat. I ursprungsreceptet ska man inte ha i salt men jag saknade det den första gången jag provbakade, så jag rekommenderar att man tar i 1-2 krm salt.

Recept för 80 hjärtan


100 g kallt smör
3 + 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
4 dl riven västerbottenost
1 kruka basilika (ca 2 dl)
Lite salt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ost och basilika till en grön massa i matberedaren. Tillsätt smör, mjöl, bakpulver och lite salt och kör snabbt ihop till en deg.
  2. Kavla degen på en mjölad bänk till ca 1 cm i tjocklek. Stansa ut hjärtan med ett pepparkaksmått. Lägg hjärtana på plåt med bakplåtspapper och grädda dem högt i ugnen 10-12 min.
  3. Låt svalna och förvara i tättslutande burk eller i frysen.
Jag gör så att jag lägger hjärtana i kylskåpet en stund innan de läggs på plåten och in i ugnen, jag märkte att de bevarar hjärtformen bättre då. De flyter lätt ut annars.

4 kommentarer:

  1. Nu har jag tassat runt på din blogg tillräckligt länge utan att visa ngn form av tacksamhet!
    Du ska veta att du skänker mig enorm inspiration, och flera tips du gett har varit succé på mina bjudningar. jag har naturligtvis talat om vart inspirationskällan kommer ifrån =)
    Du både skriver tilltalande och dina bilder är så lockande att man bara måste prova rätten du visar!
    Återigen tack och bock för en otroligt inspirerande matblogg, i klass med Allt om mat!
    Mvh Junhe

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för din kommentar. Det värmer verkligen. Hoppas du kommer ha fortsatt glädje av bloggen!
    /Carin

    SvaraRadera