Grundrecept Italiensk glass
Ingredienser:
4 st äggulor
100 g socker
2 dl mjölk (standard)
1 dl grädde
2 dl grädde (för smaksättningen)
Gör så här:
- Vispa äggulor och socker till en luftig smet i en rostfri kastrull.
- Värm försiktigt till strax över (drygt) fingervarmt under ständig omrörning.
- Blanda mjölken och 1 dl grädde och tillsätt i omgångar under ständig vispning.
- Låt glassmeten svalna helt, kyl den avslutningsvis i kylskåpet.
- Smaksättning sker med mosad frukt (ca 2 dl), vanilj, choklad o.s.v. som blandas med 2 dl vispad grädde och sedan vänds ner i blandningen.
- Körs sedan i glassmaskin och när glassen är klar placeras den i frysen tills glassen ska ätas.
Italiensk hallonglass med lite hackad choklas och mandel |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar