Menyn blev:
Varm rödbetscarpaccio med chèvre, ruccola, pinjenötter och honung
Entrecôte med blomkålsmos och rostade grönsaker
Chokladmousse
Här kommer receptet på förrätten, lite improviserad och den blev jättegod och det är något jag kommer att bjuda på i fortsättningen.
Rödbetscarpaccio med chèvre
4 port
Ingredienser:
2 rödbetor
150 g chèvre
pinjenötter
flytande honung
flingsalt
Gör så här:
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten tills de är mjuka.
- Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna
- Häll av kokvattnet på rödbetorna och häll på kallt vatten och gnid av skalet med fingrarna.
- Skiva rödbetorna tunt och lägg upp på tallrik. Jag tog en rödbeta per person men det blir nog lagom med en halv per person om man skivar lite tunnare (ska skaffa en mandolin)
- Lägg på lite ruccola
- Smula över chèvren och strössla över de rostade pinjenötterna och ringla över honungen och strö över flingsalt
Rödbetscarpaccio med chèvre, pinjenötter, honung och flingsalt, riktigt gott! |
Varmrätten, entrecôte med blomkålsmos, och rostade grönsaker (förvällda morötter och rödbetor , paprika, zuccini och rödlök) behöver ni nog inget recept på.
Efterrätten kommer i ett senare inlägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar