onsdag 1 februari 2012

Lyxmiddag på 28+, en bröllopspresent

Vi njuter fortfarande av bröllopspresenter från bröllopet och har faktiskt ytterligare några kvar som vi sparar lite på. Vi fick en lyxmiddag av Peters barn i present. Vi kunde välja på en restaurang i Stockholm, Göteborg eller Växjö. Efter att ha kollat in de olika menyerna bestämde vi oss för Göteborg och 28+. Vi åkte ner på fredagen och valde flyget, men vi konstaterade efteråt att det tar ungefär lika lång tid att ta tåget från Stockholm, om man räknar med incheckningstid, säkerhetskontroll och tid att ta sig till Arlanda. Vi bodde på Scandic Crown hotell som vi brukar välja i Göteborg. På lördagen var vi på stan och jag fick lite julklappar av Peter i form av en jacka och två klänningar. Vid 19-tiden var det dags att åka till resturang 28+.


Först fick vi en liten aptitretare på bl.a gulbeta och blomkålmos.

Ett glas champagne ingick i paketet.

Gott bröd i olika former fick vi.

Sedan var det dags för den första förrätten; Carpaccio på burkräfta med syltad shiitake, morot samt sesamflarn och soyadressing.Efter att ha läst vinmenyn, fortsatte vi på dryckestemat Champagne.


Efter det ytterligare en förrätt; Raviolo på kungskrabba med sjökorall samt krabbuljong. Det här var nog min favorit, tyvärr glömde vi fota den.Varmrätten var; Torskrygg med lardo, råräkor samt olivpolenta och kräftsmörsås.


Sedan dags för ost, vi provade ett sauternvin och ett portvin (Taylor's) till som också funkade bra till nästa efterrätt. Ostarna var Keen´s Cheddar med äpplechutney och Fourme d´Ambert AOP med aprikoskompott.

Slutligen efterrätten; Manjari chokladkräm och marsipan med Earl Greyglass. Där trodde vi att det var slut, men det bjöds också på olika på olika tryfflar.


Hade kanske varit gott med kaffe till, men vi orkade inte något mer. Måste säga ett 28+ var väldigt trevligt att besöka. Personalen var vänlig och svarade gärna på frågor, och som min chef (som bor i Göteborg) sa när jag frågade om han varit där: "De knusslar inte med vinet."

Tack barnen för en fantastisk middag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar