lördag 13 juli 2013

Minipizzor - drinktilltugg

Små pizzor att ha som drinktilltugg eller plockmat på en buffé. Jag hade dessa och lite mer som förrätt vid ett tillfälle i våras. Goda! Jag har även bakat dem i ugn och tagit ut dem innan de fått färg och därefter fryst dem. Sedan har jag tinat dem lite och satt in dem i ugnen så att de fått färg. Det är skönt att kunna förbereda några dagar innan.



Minipizzor
ca 20 st

Ingredienser

Pizzadeg
12 ½ g jäst (¼ paket)
1 dl vatten, 37°
1 tsk olivolja
½ tsk salt
2 ½ dl vetemjöl

Fyllning
1 ½ dl passerade tomater
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
½ tsk salt
1 nypa råsocker
ca 7-8 färska champinjoner
några skivor bacon
riven ost
strimlade basilikablad 

Gör så här:
  1. Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl. 
  2. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. 
  4. Blanda till fyllningen ihop tomater, olja, oregano, salt och socker i en skål. 
  5. Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Baka ut ca 20 stycken små pizzabitar.
  6. Fördela en sked tomatsås i mitten på varje pizza. Lägg på bacon, champinjoner och ost. 
  7. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
  8. Toppa med strimlad basilika vid servering.
Alternativ fyllning kan vara tomatsås, skivad rödlök, svarta oliver, feta och körsbärstomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar