Minipizzor
Ingredienser
Pizzadeg
12 ½ g jäst (¼ paket)
1 dl vatten, 37°
1 tsk olivolja
½ tsk salt
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1 ½ dl passerade tomater
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
½ tsk salt
1 nypa råsocker
ca 7-8 färska champinjoner
några skivor bacon
riven ost
strimlade basilikablad
Gör så här:
ca 20 st
Ingredienser
Pizzadeg
12 ½ g jäst (¼ paket)
1 dl vatten, 37°
1 tsk olivolja
½ tsk salt
2 ½ dl vetemjöl
Fyllning
1 ½ dl passerade tomater
1 msk olivolja
1 tsk torkad oregano
½ tsk salt
1 nypa råsocker
ca 7-8 färska champinjoner
några skivor bacon
riven ost
strimlade basilikablad
Gör så här:
- Finfördela jästen i en bunke, häll i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olja, salt och mjöl.
- Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda till fyllningen ihop tomater, olja, oregano, salt och socker i en skål.
- Ta upp degen på en mjölad arbetsyta och arbeta den smidig. Baka ut ca 20 stycken små pizzabitar.
- Fördela en sked tomatsås i mitten på varje pizza. Lägg på bacon, champinjoner och ost.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
- Toppa med strimlad basilika vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar