söndag 9 februari 2014

Chokladmaränger


Det här är den enklaste varianten av chokladmaränger. Egentligen gillar jag den varmvispade sega varianten mer (schweizisk), men detta går lite fortare att vispa till. Enkelt att göra om man har fått lite äggvita över. Receptet går naturligtvis att dubbla.



Chokladmaränger

Ingredienser:
75 g mörk choklad
2 ägg, endast vitor
1 dl strösocker

Gör så här:

Smält chokladen försiktigt i mikro och låt den svalna lite. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.

Ringla ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.

Grädda från ca 1 timme till 1,5 timmar i 125 grader beroende på hur stora man gör marängerna. Principen är att de ska bli torra. Man kan gärna låta dem ligga kvar på plåten i rumstemperatur över natten så att de blir riktigt torra och spröda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar