Det här är den enklaste varianten av
chokladmaränger. Egentligen gillar jag den varmvispade sega varianten mer (schweizisk), men detta går lite fortare att vispa till. Enkelt att göra om man har fått lite äggvita över. Receptet går
naturligtvis att dubbla.
Chokladmaränger
Ingredienser:
75 g mörk choklad2 ägg, endast vitor
1 dl strösocker
Gör så här:
Smält chokladen försiktigt i mikro
och låt den svalna lite. Vispa äggvitor och 1/3 av sockret till ett fast, vitt
skum. Tillsätt resterande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
Ringla ner chokladen i
äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Varken
blanda eller rör om, se bara till att få med choklad och äggviteskum på varje
maräng, rör du om blir marängerna bruna i stället för melerade.
Grädda från ca 1 timme till 1,5
timmar i 125 grader beroende på hur stora man gör marängerna. Principen är att
de ska bli torra. Man kan gärna låta dem ligga kvar på plåten i rumstemperatur
över natten så att de blir riktigt torra och spröda.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar