fredag 28 februari 2014

Kronärtskocksbottnar med bönkräm och seranoströssel

Ett gott tilltugg till champagne eller mousserat vin. Böncrèmen kan förberedas flera dagar i förväg. Även parmaskinkan kan man göra flera dagar innan och lägga i burk i kylen.
 


 
Ca 20 portioner.
 
Köp kronärtskocksbottnar på konserv så många som man vill ha.
 
5 parmaskinkasskivor
 
Dela skinkan i småbitar och gör parmaflarn.
 
 
Böncreme
 
2 burkar stora vita bönor (à 400 g)
½ dl olivolja
rivet skal från knappt 1 citron
saft från 1 ½ citroner (ca ¼ dl)
½ king solo-vitlök, finhackad
¾ dl creme fraiche
salt och svartpeppar
 

Gör så här:
Häll av bönorna och skölj noga i kallt vatten. Mixa dem med stavmixer med olja, skal och saft från citronerna, vitlök och crème fraiche. Mixa till en slät kräm, tillsätt mer crème fraiche om du vill ha lösare konsistens så man får prova sig fram lite. Smaka av med salt och peppar, häll i plastburk med lock och ställ i kylskåp fram till servering.
                                        
Spritsa crèmen på skockorna och dekorera med parmaflarnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar