Jag serverade med vaniljparfait och ett mandelflarn.
Rabarberpaj
10 cocotteformat
Fyllning
1 kg rabarber (ca 2 liter)
2 msk potatismjöl
8 msk socker
Smuldeg
5 dl vetemjöl
1 msk kardemummakärnor
225 g mandelmassa
225 g smör eller margarin
100 g mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Stöt kardemummakärnorna.
- Skölj, ansa rabarbern och skär i småbitar om du ska göra paj i portionsformar, annars lite större bitar. Lägg rabarbern i en bunke. Blanda socker och potatismjöl och häll på rabarbern och blanda.
- Fördela rabarbern i portionsformarna.
- Blanda mjöl och matfett.
- Riv mandelmassan grovt.
- Finfördela mandelmassan i mjölblandningen till en smulig massa. Blanda i mandelspånet och kardemumman. Fördela smuldegen över rabarberbitarna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar