Jag serverade med vaniljparfait och ett mandelflarn.
Rabarberpaj
10 cocotteformat
Fyllning
1 kg rabarber (ca 2 liter)
2 msk potatismjöl
8 msk socker
Smuldeg
5 dl vetemjöl
1 msk kardemummakärnor
225 g mandelmassa
225 g smör eller margarin
100 g mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
 - Stöt kardemummakärnorna.
 - Skölj, ansa rabarbern och skär i småbitar om du ska göra paj i portionsformar, annars lite större bitar. Lägg rabarbern i en bunke. Blanda socker och potatismjöl och häll på rabarbern och blanda.
 - Fördela rabarbern i portionsformarna.
 - Blanda mjöl och matfett.
 - Riv mandelmassan grovt.
 - Finfördela mandelmassan i mjölblandningen till en smulig massa. Blanda i mandelspånet och kardemumman. Fördela smuldegen över rabarberbitarna.
 - Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar