Vaniljparfait
Jag gör parfaiten på "gammeldags" vis genom att koka en äggkräm.
Ingredienser:
4 äggulor
5 dl vispgrädde
100 g socker
1,3 tsk buorbon vanilla (dubbla mängden om du använder vaniljsocker istället)
Gör så här:
- Blanda äggulor och socker i en kastrull och värm på svag värme tills det blir en kräm som tjocknar. Vispa hela tiden. Låt krämen svala och vispa då och då.
- Vispa grädden ganska hårt.
- Blanda äggkrämen med vaniljpulvret (eller valfri annan smaksättning) och blanda ner smeten i grädden.
- Häll i en form eller i portionsskålar som jag gjorde här, och ställ in i frysen. Det tar ungefär 4 timmar att frysa parfaiten beroende på vilken form man använt. Den här gången gjorde jag 1 1/2 sats och det räckte till 15 små "Galej"-formar från IKEA.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar