torsdag 22 december 2016

Kerstins fröknäcke

Det här receptet har jag fått från mamma. Man äter det ohämmat! Gott till ostbrickan.

Kerstins fröknäcke

1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl vita sesamfrön
1/2 dl linfrön
2 dl majsstärkelse (110 gram)
3 krm salt
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
Flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och vatten och låt svälla i 15 minuter. Tryck sedan ut degen på bakplåtspapper på två plåtar riktigt tunt. Jag tycker att det är enklast att kavla ut mellan två bakplåtspapper. Strö över flingsalt (inte för mycket, tänk på att det är salt i degen). Grädda i 150 grader varmluft i 40 minuter.

Serveringstips:
- Bred på philadelphiaost och toppa med röd rom, kräftstjärtar och dill.
- Ostkräm (chévre och creme fraich) och aprikossylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar