söndag 23 november 2014

Mandelbiskvibotten

En god mandelbiskvibotten enligt recept från Jan Hedh.

Mandelbiskvibotten

Ingredienser:
 g mandelmassa 50/50
30 g äggvita (ca 1 st)
75 g strösocker

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 180 gr.
  2. Lös upp den rumstempererade mandelmassan med hälften av äggvitan och sockret till en jämn massa och arbeta in resterande massa till en smidig massa.
  3. Rita upp en 20 cm ring på ett bakplåtspapper.
  4. Fyll massan i en plastsprits. Spritsa massan inifrån och ut.
  5. Baka botten gyllenbrun i ca 20-25 minuter.
  6. Låt botten kallna och lägg i frysen för att stelna till.
Denna botten har jag använt i denna tårta. Den består annars av två chokladbottnar och svartvinbärsmousse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar