Fiskgryta med torsk, fänkål och chili
ca 3-4 port
Ingredienser:
1 gul lök (100 g)
1 chili
2 morötter
1 vitlöksklyfta
smör
3 dl vitt vin
3 msk fiskbuljong
2 dl creme fraich
3-4 dl vatten
2-3 dl grädde
1 liten fänkål
sockerärter
1 pkt saffran
salt och peppar
400 g torskrygg
1/2 charlottenlök
lämpligt antal skalade räkor
dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Finhacka lök, chili, 1 morot och vitlöken. Fräs med smör tills löken mjuknar.
- Häll på vinet och koka en stund, häll i buljong och vatten och koka tills moroten har mjuknat.
- Mixa soppan.
- Häll i creme fraich och grädde.
- Smörj en form och hacka charlottenlöken. Dela torsken och salta.
- Lägg charlottenlöken i botten på formen och lägg på fisken. Sätt i en termomerer inställd på 52 grader och häll en bottenskyla vatten. Plasta in med plastfolie och sätt in i ugnen tills den kommit upp i temperatur, ca 20 min.
- Strimla fänkålen och skär moroten till julienne.
- Lägg i grönsakerna i soppan. Koka ihop tills fänkål och morot mjuknat lite. Lägg i sockerärterna och låt de bli varma.
- Smaka av med salt och peppar
- Strö över saffran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar