tisdag 4 september 2012

Chokladganache

Här kommer ett enkelt recept på chokladganche. Den kan också smaksättas med likör, eller essens (bärsmak eller mint etc) eller saft av bär (men inte för mycket, den kan bli rinnig då). Man kan använda den till tårtfyllning eller till en frosting på en cupcake.

Chokladganach

Ingredienser

Choklad (180 g vit, 150 g mjölk eller 100 g mörk)
3 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Hacka chokladen
  2. Värm grädde (får inte koka), ta sedan av den från plattan.
  3. Häll i chokladen och rör om tills chokladen har smält.
  4. Ställ blandningen kallt (gärna över natt)
  5. Vispa sedan upp den till fluff.
Om man vill kan man använda denna ganach till praliner, men då vispar man inte upp den utan gör kulor som man sedan doppar i smält cholkad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar