Gjorde en himla god chokladglass i helgen. Till det en god Rom vi köpte på flygplatsen i Bryssel.
Chokladglass
| Chokladglass med Kardemummasmul m.m. | 
Chokladglass
Vaniljglassbas:
1 gelatinblad
1 vaniljstång
250 g mjölk
250 g grädde
25 g glukos
120 g äggula
125 g strösocker
Smaksättning:
Smaksättning:
100 - 125 g mörk choklad
Dag 1
- Finhacka chokladen.
 - Blötlägg gelatinbladen i vatten, 10 min.
 - Lägg vaniljstången och fröna i en kastrull och slå på mjölk och grädde och glukos
 - Vispa äggulorna och sockret luftigt. Koka upp gräddblandningen i kastrullen.Vispa ner den varma gräddblandningen i ägguleskummet och blanda väl med en visp. Häll tillbaka allt i kastrullen.
 - Värm upp igen under noggrann omrörning till 85 grader.
 - Lyft upp gelatinbladet och låt det vatten som följer med det ner i glassmassan, rör om tills det har smält.
 - Sila genom finmaskig sil i en rostfri bunke, mixa in chokladen i den varma glassmassan till den har smält, och kyl i isbad under omrörning.
 - Täck med plastfilt och låt svälla i 3-24 timmar i kylskåp (4 grader).
 
Dag 2
- Mixa glassmassan med en stavmixer innan frysning för att den ska bli smidigare.
 - Häll glassmassan upp till hälften i en glassmaskin och frys under omrörning tills glassen känns smidig och fast. Frys in i minst två timmar i frysen.
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar