0,5 dl mjölk
120 g mjöl
120 g mjöl
1 tsk bakpulver
20 g kakao
en nypa salt
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan när smöret smält och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Låt svalna.
- Vispa ägg och socker fluffigt i minst 5 minuter. Rör ner chokladsmeten i äggsmeten tills chokladen är jämnt fördelat.
- Rör sedan ner mjölken.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Sikta ner mjölblandningen i smeten. vänd ner mjölblandningen med en slickepott.
- Förbered muffinsformarna i en muffinsplåt. Fyll muffinsformarna till hälften, då pöser de upp till kanten.
- Grädda i mitten av ugnen i 170 grader (varmluft) i ca 8-12 minuter beroende på storlek i min ugn. Man kan göra 12 st stora också, då bör de vara inne 15-18 min. Kolla om de är färdiga med en provsticka, den ska vara lite kladdig. Var uppmärksam på att du inte kör dem för länge i ugnen, då blir de lätt lite torra.
Vi åt dem som efterrätt igår med lite hallon och vispgrädde, men de är goda med olika frostingar också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar